Rådgivning

Opstart af virksomhed

Står du og skal stifte virksomhed?

I så fald er der ganske mange overvejelser, du skal gøre dig. Måske en af de vigtigste ting er i, hvilken form virksomheden skal drives. De to oftest brugte er enkeltmandsvirksomhed og selskabsform (ApS).

Enkeltmandsvirksomheden kendetegnes ved, at der ikke skal indskydes nogen kapital ved stiftelse. Men at du til gengæld hæfter personligt for virksomhedens gæld. Regnskabet bliver ikke offentliggjort, men for nogle opstår der en udfordring ved den tilsyneladende sammenblanding af virksomheds- og privatøkonomien.

Selskabet kræver som minimum et kapitalindskud på kr. 40.000. Når selskabet først er stiftet, er det alene kapitalindskuddet, du hæfter for. Dog er en del af ’prisen’ for denne begrænsede hæftelse, at regnskabet hvert år bliver offentliggjort.

Som selskab har du mulighed for at udbetale det eftertragtede udbytte, som kan være en fordel, hvis du ellers betaler topskat.

Har du brug for rådgivning ift. opstart af virksomhed?

Hos Mer Revision A/S har vi stor erfaring både med rådgivning om virksomhedsstruktur samt oprettelse af selskaber.

Enkeltmands­virksomhed Selskab
Kapitalindskud Nej Ja, minimum kr. 40.000
Muligt at stifte selv Ja Nej (søg revisor eller advokat)
Personlig hæftelse Ja Nej
Offentliggørelse af regnskab Nej Ja
Krav om revisor Nej, men vi anbefaler det Nej, men vi anbefaler det, og i nogle tilfælde er det et lovkrav
Mulighed for udbytte Nej Ja
Sammenblanding af skatteforhold Ja Nej
Stiftelses­omkostninger Gratis (hvis man gør det selv) Kr. 3-5.000*

* De angivne priser er alene en indikation af, hvad ydelsen som oftest koster. Alle virksomheder er individuelle, og vi afgiver altid konkret tilbud på baggrund af en uddybende samtale med virksomheden. Alle priser er angivet eks. moms.

Kontakt os i dag

Ønsker du et gratis opstartsmøde, eller har du spørgsmål til vores ydelser, så kontakt os i dag.

Ring på 46 32 56 32, eller udfyld nemt nedenstående formular.

Ønsker du at vide mere om regnskab & revision?

Vi tilbyder gerne en uforpligtende og gratis samtale om, hvilken løsning vi mener, der vil være bedst for din virksomhed.

Du er ligeledes altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores ydelser, priser eller hvis du blot ønsker at aftale et møde med os.